Instruks for kioskvakter

INSTRUKS FOR VAKT I KIOSKEN

Før du begynner vakten – les gjennom hele instruksen

  • Vakten begynner 15 min før kiosken åpner
  • Kiosken er åpen 18-21.30 på hverdager og 11.30 -16 i helgene.
  • Det er lov å stenge før hvis det er helt stille på Haraløkka (og ingen planlagte kamper i vente), men også lov å holde lengre åpent hvis dere gidder og det er mye aktivitet😊
  • På kiosknøkkelknippe er det også kodebrikke til å låse seg inn på klubbhuset. Koden henger på oppslagstavlen i kiosken. På kjøkkenet i klubbhuset er det mulighet for å hente vann hvis vannkranene ute er avstengt og man kan vaske opp utstyr ved endt vakt.

Hovedvakten har ansvar for å

Er det noe du lurer på under vakten, ta kontakt med

  • Calle Nesvåg: 41 68 52 86

Gjør dette først

  • Hent vann ved utekranen under trappen til klubbhuset eller ved boden på friidrettsbanen. Plastdunk til vann ligger i kiosken (kiosken har ikke vann)
  • Sett kortterminalen til ladning
  • Flytt den store søppelkassen ut mot veien
  • Sett ut skiltene med «Åpen Kiosk». Plasser dem så synlig som mulig. Ett ved grusveien overfor friidrettsbanen kan være et godt egnet sted.
  • Åpne opp salgsluken ved å skru opp de 6 vingemutterne. Dra så ut boltene.
  • Utstill noe av utvalget i luka slik at kundene ser utvalget og kan la seg friste.

Oppgavene i kiosken

Koke kaffe

  • Kaffe, filter og mål står på hylle ved trakteren.
  • Hell ferdigtraktet kaffe på termos.

Varm kakao / solbærtoddy / te / nudler

  • Varme drikker lages på bestilling
  • Vannkoker står på benken. Det er en egen termos til varmt vann
  • Kakao, te, solbærtoddy og nudler står på hylla

Is

  • Lukk lokket på fryseboksen etter hver åpning
  • Dersom dere går tomme for en type is: Gi beskjed til kioskgruppa

Brus

  • Fyll på mer brus i kjøleskapene hvis det begynner å bli tomt
  • Sett nye flasker bakerst
  • Skru på lyset i kjøleskapet, det blir mer synlig hva som er der

Vafler

  • Vafler stekes etter behov (ikke lag altfor mange av gangen, ferske vafler er mest fristende).

Pølser (kalkun og kylling, de er ikke halal) varmes i pølsekoker:

  • Løft opp beholderen for pølsene
  • Fyll opp med vann rundt varmeelementet til merket
  • Sett termostat på 80 grader
  • Slå på
  • Sett pølseholderen i
  • Fyll i med pølser
  • Vent til de er varme og du er klar for servering
  • Supplere etter hvert med pølser, husk ”først inn, først ut”
  • Husk å ta opp lomper fra fryseren slik at de tiner

Sjokolade mm

  • Settes fram i luka når kiosken er åpen
  • Sjokoladen må stå i kjøleskapet når kiosken er stengt, det blir veldig varmt inne i kiosken.

Sikringer i kiosken

  • Hvis sikringen går: Sikringsskapet er i kiosken
  • Dra ut kontakten på kaffetrakter, vannkoker, før du vipper opp automatsikringen igjen.

Betaling, kort eller Vipps

Bankterminal

Kundene kan ikke ta ut penger, bare betale for varer.

Sånn bruker du kort-terminalen

  • Trykk OK (grønn knapp)
  • Tast beløp
  • Trykk OK
  • Kunden setter inn kortet, og taster inn sin PIN-kode
  • Terminalen sier «Godkjent» og kvittering skrives ut
  • Hvis kunden ikke vil ha kvitteringen, kan du kaste den

Hvis du taster feil:

  • Bruk Corr (gul knapp) for å slette

Kjøp kan når som helst avbrytes med Stop (rød knapp)

Vipps

Kundene sender riktig beløp til Bøler IF Fotball Kiosk, nummer 133852, og viser frem at beløpet er sendt.

Betaling med kontanter

Vi tar helst ikke imot kontanter. Kioskvakter kan, om de vil, ta imot kontanter selv (for eksempel fra barn som ikke har kort/vipps) og deretter vippse selv til kiosken.

Inntil vi har landet på en god rutine for kontanter har vi to løsninger:

  1. En av vaktene beholder kontantene og vippser tilsvarende beløp til Bøler IF Fotball Kiosk, nummer 133852 (dette er inntil videre den beste løsningen)
  2. Alternativt send en sms til Calle Nesvåg (41685286) hvor dere oppgir hvor mye kontanter dere har fått inn i løpet av vakten. Dere legger pengene i en liten pose med lynlås (poser ligger på hylla der penner, tape ol ligger) og legger igjen pengene i kiosken. Calle henter penger så snart som mulig.

Etter avsluttet vakt

Teknisk

  • Sett kortterminalen til ladning
  • Trekk ut kontaktene på kaffetrakter og vannkoker (pass på å ikke trekke ut kontakten til fryseren med is)
  • Dekk til lokket på fryseren – så isen ikke smelter i sola
  • Fest platen til salgsluka godt

Maten

  • Sett sjokolade i kjøleskapet

Ryddig og vasking

  • Rydd og vask alt som er brukt
  • Skyll og vask kaffekannene
  • Vask/tørk vaffeljern
  • Tøm og vask pølsekoker
  • Kost gulvet
  • Vask benkene med såpespray og tørkepapir
  • Tøm søplebøttene og sett i nye poser
  • Sett søplebøttene og skiltene med «Åpen kiosk» inn i kiosken igjen

Ta ut kvittering fra avstemming av kortterminalen

  • Trykk Menu-tasten (tasten som er rett over den røde Stop-tasten)
  • Velg 3 for Oppgjørsmeny og trykk OK
  • Velg 1 for Avstemming og trykk OK
  • Hvis du taster feil, kan du angre deg og gå tilbake ved å trykke Stop

Fyll ut digitalt oppgjørsskjema for dagens salg

Lås kiosken og kast søppel i søppelkassene ved klubbhuset

Lever nøklene

Hovedvakten leverer nøklene til neste hovedvakt

Vaktlister med navn, adresse og telefonnummer skal henge i kiosken

 

TUSEN TAKK FOR DITT BIDRAG TIL FOTBALLGRUPPA!

Hilsen kioskgruppa

BØLER IDRETTSFORENING

post@bolerif.no
Postboks 4 – Bøler
0620 OSLO

Nettside design idé:
Eskil Hallan Sigolsen