Åsne Børtnes: Bøler Gørls’ nye hovedtrener

Åsne Børtnes: Bøler Gørls’ nye hovedtrener

Skrevet av Andreas Selliaas

– Mitt beste råd til jentespillere på Bøler er å tro på seg selv og ikke være redd for å gjøre feil, sier Åsne Børtnes som er juniorjentenes nye hovedtrener.

Åsne har vært hovedtrener for dem som også går under navnet Bøler Gørls siden november 2020, men har på grunn av koronarestriksjoner ikke kommet skikkelig i gang med jobben som hovedtrener før nå.

Fotball skal være gøy!

Men hun har brukt tiden godt til å sette seg inn i juniorgruppas historie og har brukt mye tid på å bli kjent med spillerne, blant annet gjennom spillersamtaler og aktiv deltagelse på treninger.

Til alle dem som er usikre på hva hun står for og hvordan hun vil at vi skal tenke fotball skal det ikke være noen tvil:

– Vi trener for å bli bedre og vi kommer til å møte noen humper på veien, men hele tiden skal vi ha i bakhodet at fotball skal være gøy. Det er det viktigste, sier hun.

Intervjuet fortsetter under bildet.

Åsne Børtnes på sin første trening med Bøler Gørls i november 2020.

Allsidighet kan gi bedre fotballferdigheter

Åsne har drevet med fotball siden hun var seks år gammel og hun har spilt for Gol IL og Hallingdal FK (HFK). Men hun har også drevet med mange andre idretter: dans, langrenn, alpint, turn og ridning.

Hun kommer fra Gol i Hallingdal, har tre søsken og har en sterk tilknytning til Hallingdal Folkehøgskule der pappa har jobbet og storebror jobber nå.

Selv mener hun at det er viktig å være allsidig og at allsidighet kan gjøre deg til en bedre fotballspiller og til et bedre menneske.

– Jeg har i mange tilfeller sett at fysiske ferdigheter og egenskaper jeg har opparbeidet meg, for eksempel dans har vært bra for fotballferdighetene mine.

– Men jeg tror også det å ha forskjellige miljøer å utfolde seg i utvikler deg som person. For min egen del har musikken vært veldig viktig og god å ha, for eksempel når jeg har vært skadet. Da har jeg hatt noe å drive med selv om jeg ikke har fått drive på med idretten min.

Intervjuet fortsetter under bildet.

Bøler Gørls følges tett av Hegeberg-familien. Ada, Andrine og pappa synes det vi holder på med på jentesiden i Bøler IF Fotball er spennende. Før jul ledet pappa Stein Erik Hegeberg en økt på Haraløkka.

Ønsker å bidra til et jenteløft

Ved siden av å være fotballtrener studerer Åsne Bachelor i Låtskriving og produksjon på Høyskolen Kristiania og så jobber hun som brukerstyrt personlig assistent (BPA) for en jente i rullestol.

Men mest av alt brenner hun for fotballen og er veldig glad og takknemlig for at hun fikk tilbudet om å være trener for Bøler Gørls.

– Jobben som juniortrener for Bøler tok jeg fordi jeg så på den som en mulighet til å bidra inn mot jentesatsning og å utvikle meg som trener.

– Jeg ønsket å bli fotballtrener fordi jeg har lyst til å gi andre de samme mulighetene og den samme gleden med fotball som jeg har hatt. Da jeg fikk muligheten til å bli trener ved siden av å spille for Hallingdal FK, så var det helt naturlig å takke ja til det.

– De siste to årene etter at jeg flyttet hjemmefra har jeg savnet å være trener, og da Bøler kom på banen som et alternativ var det en fin mulighet.

– Vi trenger flere kvinnelige trenere!

Åsne mener at det ikke bare er bra for henne, men også bra for fotballen generelt at noen tør å satse på jentetrenere. Dem er det ikke mange av i Oslo-regionen.

– Jeg mener det er viktig å få flere kvinnelige trenere inn i breddefotballen av flere grunner. Jeg har selv ofte savnet å ha et kvinnelig trenerforbilde i egen klubb, selv om jeg har hatt utrolig flinke mannlige trenere.

– Samtidig tenker jeg kanskje litt annerledes enn mannlige trenere og kan kanskje relatere meg til problemstillinger spillerne måtte ha på en annen måte enn dem?

I Bøler IF skal hun bidra med sin fotballfaglige kompetanse som trener og håper også at hun kan bidra som spiller på A-laget som er under planlegging denne sesongen

– Jeg håper jeg kan være med på å gi jentefotballen i Bøler et løft.

Mest av alt ønsker hun å bidra til at Bøler Gørls skal spille på en måte som får ut potensialet til alle spillerne på best mulig måte.

– Vi skal presse motstanderlagene hardt og prøve å skape mange målsjanser, men samtidig ikke spille dumdristig så vi ikke har kontroll på det defensive.

Intervjuet fortsetter under bildet.

Åsne er en viktig brikke i klubbens samarbeid med VIF Damer Elite. Her er Åsne sammen med VIFs Monica Knudsen under forberedelsen av en økt på Haraløkka.

Alltid med ball i beina

Når det gjelder treningshverdagen til Bøler Gørls er hun også klar og tydelig.

– En optimal fotballtrening for meg består av en god balanse mellom fotballfaglig innhold og latter. En god oppvarming, etterfulgt av et par øvelser hvor man jobber med en bestemt ferdighet, og til slutt en spilløkt hvor fokuset fortsatt ligger på den valgte ferdigheten.

– Jeg ønsker alltid at mest mulig av treningen skal foregå med ball i beina og med motspiller hele veien. Jeg mener at øvelsene i så stor grad som mulig bør simulere situasjoner som kan oppstå i kamp.

Selv håper hun at hun kan skape gode fotballopplevelser for jentene på Bøler og at hun kan bidra til fotballopplevelser som hun selv har fått erfare.

– Jeg har så utrolig mange fine fotballopplevelser. På topp kommer nok alle treningsleirene jeg har vært med på, opprykk til 2.divisjon med Hallingdal FK og NM-kamp på hjemmebane mot Stabæk med masse tilskuere.

BØLER IDRETTSFORENING

post@bolerif.no
Postboks 4 – Bøler
0620 OSLO

Nettside design idé:
Eskil Hallan Sigolsen