Bøler IF Fotball og VIF Fotball Damer tar grep om jentefotballen

Bøler IF Fotball og VIF Fotball Damer tar grep om jentefotballen

Det er i dag tegnet en samarbeidsavtale mellom Bøler IF Fotball og VIF Fotball Damer. Samarbeidet skal gi jentefotballen i klubben et kvalitetsløft.

Bilde: Henrik Andersen-Gott (Sportslig leder, Bøler IF Fotball) og Eline Torneus (Utviklingsleder, VIF Fotball)

Begge klubber skal arbeide for å skape begeistring og entusiasme rundt jentefotballen. Det skal være enklere å lykkes i Bøler IF Fotball, både som trener og spiller. Spillerne skal få et tilbud om en utviklingsreise for å nå sine personlige mål. På sikt er målet at jentespillerne i klubben skal kunne konkurrere på et høyt nivå, både nasjonalt og internasjonalt.

Sammen skal begge klubber skape og synligjøre forbilder for unge jenter i fotballen. Nærheten til VIF Fotball Damer skal spillerne kjenne på gjennom ulike tiltak som er avtalt. Trenerne får gjennom avtalen tilgang til kompetanseutveksling. I tillegg vil det bli mulig for hospitering hos VIF Fotball Damers elitelag.

«Breddefotballen er avhengige av at eliteklubber tar del i ansvaret som ligger der, i å være med å gjøre jentefotball i breddeklubber mer attraktivt. Vi må dyrke forbildene som er i norsk kvinnefotball, og gjøre jentefotballen mer transparent fra topp til bredde.»

Henrik Andersen-Gott
Sportslig leder
Bøler IF Fotball.

Med denne avtalen viser klubben tydelig for alle jentespillere som bor i området at vi skal bygge en klubb med kvalitet i jentefotballen. Jenter som ønsker å satse skal føle seg trygge på at Bøler IF Fotball er en klubb der spillerutvikling er viktig. Samtidig skal miljøet være inkluderende og trygt, med Haraløkka som arena. For oss går trygghet, utvikling og fotballglede hånd i hånd.

Vi er veldig glade for å signere denne samarbeidsavtalen med Bøler. Med den intensjon om å gjøre fotball til noe for alle, og da spesielt jenter. De som ønsker å ha det gøy, og for de som vil satse. Det er rom for alle. Samtidig som vi ønsker å bidra sammen med Bøler til å motivere og vise jenter at det er mulig å bli fotballspillere på et høyt nivå og faktisk få noe igjen for det. Det tror vi at vi kan gjøre ved å synliggjøre forbilder for jentene og gi de nærhet til dem. I tillegg Vålerenga Fotball har ambisjoner om å vinne Toppserien og spille i Champions League, og hvor kult hadde det ikke vært om en av de jentene som kan løfte et trofé i fremtiden er fra Bøler.

Eline Torneus, Utviklingsleder VIF Fotball

Bøler IF Fotball stiller i sesongen 2024 med et damelag i serien. Jentene som spiller i klubben vil ha et fotballtilbud helt frem til de er voksne. Vårt mål er å ha gode årganger fra de yngste på 6 år og opp til senior.

Ønsker du å prøve noen treninger for et av våre jentelag? Ta kontakt med vår sportslige leder på idrett@bolerif.no. Husk at du må ha med en skriftlig tillatelse fra klubben du spiller i for å kunne trene med oss.

BØLER IDRETTSFORENING

post@bolerif.no

Postboks 4 – Bøler

0620 OSLO


Nettside Design: Eskil Hallan Sigolsen