Bøler IF Håndball gir foreldre gratis inngang

Bøler IF Håndball gir foreldre gratis inngang

Styret i Bøler IF Håndball har besluttet å gå bort fra inngangspenger i Bøler Flerbrukshall. Alle skal ha mulighet for å se barna spille håndball.

Diskusjonen rundt inngangspenger startet opp som et resultat av en kronikk i Aftenposten, skrevet av en av våre foreldre Stine Warren. Ordningen med inngangspenger stammer fra tiden da dommerne fikk kontantoppgjør fra kassen i hallen, så det var på høy tid at saken ble belyst. Det er heller ikke lenge siden ordningen med digitale dommerregninger ble innført av landets regioner.

Vi ønsker at alle foreldre skal ha mulighet for å se barna sine spille håndball. Å føle på utenforskap, fordi man må få endene til å møtes i hverdagen økonomisk, er ikke det vår klubb står for. Hver eneste hundrelapp betyr noe i dagens familieøkonomi.

Henrik Andersen-Gott, Inkluderingsansvarlig Bøler IF

Som et alternativ innfører klubben nå frivillig inngangspenger, med valgfri sum. Det settes opp plakater i hallen med Vippsnummer. Det er bedre for klubben vår at pengene brukes på vafler og kaffe i kiosken, enn å tjene penger på inngang. Pengene som tjenes på den frivillige inngangsbilletten vil gå tilbake til klubbens aktivitet og til innkjøp av utstyr. Dette er en fin måte for våre tilhengere å bidra til klubbdriften.

Økonomi skal ikke være en hindring for å se kamper hos oss. Vi ønsker så mange som mulig på tribunene og gjør derfor betaling av inngangspenger helt frivillig.

Anette Svee Wilberg, Styreleder Bøler IF Håndball

Bøler IF er en klubb som er med i konseptet Nabolagsklubb i Oslo Idrettskrets. Verdiarbeid og inkludering er noe av det viktigste klubben jobber med innenfor dette konseptet. I 2022 ble Bøler IF kåret til Årets Idrettslag i Oslo kommune, mye på grunn av arbeidet med inkludering. Inkludering handler ikke bare om at barna skal få like muligheter til å være aktive innen idretten. Foreldrene skal føle seg like velkommen og da må hallen være åpen for alle. Det betyr mye for våre håndballspillere at familien kommer og heier. Det er også med på å skape samhold på tribunen, som er like viktig som lagbygging. Sterke og velfungerende foreldregrupper bidrar til bærekraftige lag.

Jeg synes det har vært gøy å se engasjementet som kom etter min kronikk, og jeg blir stolt når jeg ser at min egen klubb, Bøler IF, nå fjerner ( eller blir det frivillig) inngangspengene til hallen. Jeg håper nå at flere klubben følger etter og at vi da sammen kan jobbe for en mer inkluderende idrett.

Stine Warren, håndballmamma i Bøler IF

BØLER IDRETTSFORENING

post@bolerif.no
Postboks 4 – Bøler
0620 OSLO

Nettside design idé:
Eskil Hallan Sigolsen