Fotballgruppas historie

Bøler Idrettsforening ble stiftet 24.oktober 1958. Fra starten bestod foreningen av grupper for ski, fotball og friidrett. Her har vi samlet noen tilbakeblikk på fotballgruppas historie.

Ledere/tillitsvalgte

Foreningens første formann var Roald Moe og den første leder i Bøler Fotball var Kaare Jensen. En av de mest sentrale personer i fotballgruppa har vært Tor Delerud, som i 33 sesonger, fra 1964 til 1996, gjorde en stor innsats i forskjellige verv i gruppa. Fotballgruppa ledes i dag (2020) av Ulf Eide.

Jentefotball

Fotballgruppa satset tidlig på jentefotballen. Kvinnelaget spilte mange sesonger i øverste divisjon, siste gang i 1997. Etter nedrykket i 1997 spilte laget i 1.divisjon i 1998, der de endte på 6.plass. Etter denne sesongen ble laget oppløst, og trukket fra videre seriespill. I norgesmesterskapet (cup’en) har laget virkelig gjort seg bemerket. Bølers kvinner ble Norgesmestere i 1981.

Herrefotball

Seniorlaget kan se tilbake på seriespill i 3. og 4. divisjon.
Beste plassering er en 2. plass i 3.divisjon. Laget har kvalifisert seg 5 ganger til 1. runde i Norgesmesterskapet. I dag spiller vårt seniorlag i 6 divisjon. Vi har også et rekruttlag i 8. divisjon, samt et 7’er lag.

Stadion

Bøler Fotballs hjemmebane, Haraløkka, er bygd på det som ble kalt Bølerkulpen. Dette myrområdet var alle mødres store skrekk. Bølerkulpen fikk rykte på seg for å være bunnløs, og barna ble på det sterkeste advart! Myggen i området skulle visstnok være på størrelse med trost, og i mengder som på Finnmarksvidda! Myrområdet ble fyllt opp med masse, fra drabantby-utbyggingen på 60-tallet, og er idag et av Oslos fineste idrettsfelt. Sommeren 2004 ble match-banen omgjort til kunstgressbane. I 2018 ble også den gamle grusbanen omgjort til kunstgressbane, slik at vi nå har to kjempefine baner på Haraløkka.

Bøler Fotball i dag

Bøler Fotball preges i dag av høy aktivitet i alle aldersgrupper. Vi satser sterkt på å etablere et seniorlag for damer. Det arbeides godt blant de yngre lagene med en god og strukturert hverdag på treningsfeltet.

BØLER IDRETTSFORENING

post@bolerif.no
Postboks 4 – Bøler
0620 OSLO

Nettside design idé:
Eskil Hallan Sigolsen