Fotballgruppas historie

by Marius Sigolsen

Bøler Idrettsforening ble stiftet 24.oktober 1958. Fra starten bestod foreningen av grupper for ski, fotball og friidrett. Her har vi samlet noen tilbakeblikk på fotballgruppas historie.

Ledere/tillitsvalgte

Foreningens første formann var Roald Moe og den første leder i Bøler Fotball var Kaare Jensen. En av de mest sentrale personer i fotballgruppa har vært Tor Delerud, som i 33 sesonger, fra 1964 til 1996, gjorde en stor innsats i forskjellige verv i gruppa. Fotballgruppa ledes i dag (2020) av Ulf Eide.

Jentefotball

Fotballgruppa satset tidlig på jentefotballen. Kvinnelaget spilte mange sesonger i øverste divisjon, siste gang i 1997. Etter nedrykket i 1997 spilte laget i 1.divisjon i 1998, der de endte på 6.plass. Etter denne sesongen ble laget oppløst, og trukket fra videre seriespill. I norgesmesterskapet (cup’en) har laget virkelig gjort seg bemerket. Bølers kvinner ble Norgesmestere i 1981.

Herrefotball

Seniorlaget kan se tilbake på seriespill i 3. og 4. divisjon.
Beste plassering er en 2. plass i 3.divisjon. Laget har kvalifisert seg 5 ganger til 1. runde i Norgesmesterskapet. I dag spiller vårt seniorlag i 6 divisjon. Vi har også et rekruttlag i 8. divisjon, samt et 7’er lag.

Stadion

Bøler Fotballs hjemmebane, Haraløkka, er bygd på det som ble kalt Bølerkulpen. Dette myrområdet var alle mødres store skrekk. Bølerkulpen fikk rykte på seg for å være bunnløs, og barna ble på det sterkeste advart! Myggen i området skulle visstnok være på størrelse med trost, og i mengder som på Finnmarksvidda! Myrområdet ble fyllt opp med masse, fra drabantby-utbyggingen på 60-tallet, og er idag et av Oslos fineste idrettsfelt. Sommeren 2004 ble match-banen omgjort til kunstgressbane. I 2018 ble også den gamle grusbanen omgjort til kunstgressbane, slik at vi nå har to kjempefine baner på Haraløkka.

Bøler Fotball i dag

Bøler Fotball preges i dag av høy aktivitet i alle aldersgrupper. Vi satser sterkt på å etablere et seniorlag for damer. Det arbeides godt blant de yngre lagene med en god og strukturert hverdag på treningsfeltet.

BØLER IDRETTSFORENING

post@bolerif.no