Gutter junior forsterker teamet

Gutter junior forsterker teamet

Atle Jan Larsen og Knut Berg er tilbake på treningsfeltet for Bøler IF Fotball. Sammen med Henrik Andersen-Gott, danner de en sterk trenertrio for Bøler IF Fotballs Gutter junior. Laget skal i 2021 spille i 2. divisjon i klassen G19.

Knut Berg har lang fartstid i Bøler IF Fotball. Han fulgte 92-kullet som trener fra niårs-alderen til junior og har også to år som juniortrener i klubben. Han var assistenten til Atle Jan Larsen i Bølers A-lag og i Manglerud Star Fotballs A-lag i totalt 14-15 år.

Knut Berg er tilbake på treningsfeltet på Haraløkka for vårt gutter junior lag.

Atle Jan Larsen startet som trener i Bøler Fotball med 89-kullet da de var 7-8 år. Dette kullet vant i sin tid kretsmesterskapet og var en sterk årgang i klubben. Han overtok Bølers A-lag i 2007. I 2010 oppnådde de klubbens beste plassering noen gang for A-laget med en 2. plass i 3. divisjon. Noen fantastisk spennende år rundt Bølers A-lag tok slutt etter sesongen 2012.

Atle Jan Larsen får rollen som hovedtrener for gutter junior, i samarbeid med Knut Berg og Henrik Andersen-Gott.

Etter 6 år som A-lagstrener i Bøler overtok Atle Jan og Knut Manglerud Stars A-lag i 2013 og førte de fra 5. divisjon til 3. divisjon på fire år. Etter omlegging av avdelingssystemet ble de sesongen 2018, med en 2. plass, nære på å bli en del av den landsdekkende 3. divisjonen. Duoen avsluttet noen innholdsrike år i Manglerud Star i 2019.

Henrik Andersen-Gott har ledet juniorlaget i 2020 og fortsetter sammen med Atle Jan og Knut. Sist sesong ledet han laget sammen med Johannes Nystøyl, som nå er Sportslig leder i klubben. Henrik har også rollen som U14 koordinator i klubben, med ansvar for spillerutviklingen av gutter og jenter 13 og 14 år.

Henrik Andersen-Gott i kamp for Træff mot Molde 2 i Norsk Tipping ligaen.

Henrik forteller litt om seg selv og sine tanker om samarbeidet med to personer han kjenner godt:

Litt spesielt blir det å ta del i trenerteamet som alltid har trent deg, men dette gleder jeg meg veldig til. Vi vil utfylle hverandre på en solid måte. På feltet, i og rundt laget, i kampsituasjon – det er veldig mange deler av å trene et lag der et større trenerteam gir et bedre fundament. Får vi til å bruke kvalitetene våre på de riktige stedene, er jeg helt sikker på at det her blir knallbra. 

Som junior i klubben hospiterte jeg opp til a-laget, og etterhvert fikk jeg være med fast. Nivået på den tiden var høyt, og jeg slet med å ta plass.  Derfor var jeg en kort tur innom Rustad IL, før jeg drar videre til Manglerud Star hvor Atle og Knut var trenere. Der blir jeg i to år og er med på å rykke opp til 3. divisjon.

Kombinert med studier, spilte jeg fotball for Træff i Norsk Tipping-ligaen. Jeg trente også damelaget til Høgskolen i Molde. 

Før jeg flytta hjem tok jeg kontakt med Marius Sigolsen (Daglig leder) om en rolle i klubben, og han tilbyr meg da jobb som trener og trenerkoordinator i Bøler IF. Dermed var jeg hjemme igjen i Bøler IF. Det føltes veldig bra å få muligheten til å bidra med å utvikle barndomsklubben min.

Ved siden av Covid-19 og egen jobb, har det blitt en utfordring å trene juniorgutta alene. At Atle Jan og Knut er med på laget er kjempe gode nyheter for klubben, men ikke minst bra for gutta, som har holdt ut i en tung og uforutsigbar periode. 

Klubben og juniorgutta får inn to stødige karer i teamet, med øyne for detaljer og med vinnerinstinkt. Jeg er sikker på at vi tre over tid skal lage et komplett tilbud til de som ønsker å utvikle seg, uavhengig nivå. Vi ønsker helt klart å skape en prestasjonskultur, der vi hele tiden jager mot å bli så gode som vi kan. Samtidig skal det være mulig for alle i nærmiljøet å spille fotball på det nivået man ønsker. En sånn klubb er vi, med god bredde i tilbudet.

Vi har også fått noen kommentarer fra Atle Jan:

Atle Jan Larsen gleder seg til å møte gutta i april.

Jeg gleder med til å bli en del av trenerteamet rundt Bølers juniorlag for gutter. Ikke minst å møte gutta. Blir nok utfordrende å gå fra så mange år med A-lags fotball til å lede et juniorlag. Men spennende! Så noen kamper med laget siste sesong og var også med å gi et par innspill til Henrik Andersen- Gott og Johannes Nystøyl under en kamp. Det trigger meg å se at det var og er mange spennende spillere som vi kan forsøke å gjøre til bedre fotballspillere. Og som kommende sesong og årene som kommer kan levere på klubbens A-lag. I tillegg blir det spennende å se om vi klarer å bygge et lag som står sammen i med og motgang.

Ut fra det lille jeg så langt har sett fra klubbens aldersbestemte lag og hvordan klubben drives, har jeg stor tro på at vi kan være med å skape spillere som vil utvikle seg og trives med fotballen.

Fotballfilosofien vår blir lengderetningsfotball. Men avveiningen om å gå raskt fremover eller beholde ballen i laget blir vurderinger som spillerne ute på banen må ta. Jeg er opptatt av at spillerne i de forskjellige posisjonene skal forstå sine roller i laget. Dette er mange av de samme tankene som klubbens A-lag drives etter, noe som vil gjøre det lettere for juniorspillerne å ta steget opp til A-laget i fremtiden.

Knut og jeg gleder oss til å bli med i trenerteamet til Henrik, en ung og faglig sterk trener, som er i startfasen av sin trenerkarriere. Og vi starter sammen med Henrik fra 1. april.

Atle Jan og Knut har sesongen 2020 vært en del av klubbens A-lag. Det vil de fortsette med som henholdsvis lagleder og materialforvalter også i 2021. På den måten bygges det god og relasjon mellom junior- og a-laget på guttesiden i klubben.

Klubben ønsker det nye teamet lykke til!

BØLER IDRETTSFORENING

post@bolerif.no
Postboks 4 – Bøler
0620 OSLO

Nettside design idé:
Eskil Hallan Sigolsen