Før du begynner vakten – les gjennom hele instruksen 

  • Vakten begynner 15 min før kiosken åpner
  • Kiosken er normalt åpen kl.18-21 på hverdager og kl.11.30 -16 i helgene. Noen dager har andre åpningstider pg.a. kampoppsettet, så sjekk innkallingen til din vakt. 
  • Det er lov å stenge tidligere hvis det er helt stille på Haraløkka (og ingen planlagte kamper i vente). Det er også lov å holde lengre åpent hvis det er mye aktivitet og dere har tid/ork😊

Hovedvakten har ansvar for å 

Detaljert instruks

  1. Når du kommer til kiosken 
  • Hent vann ved bua på Friidrettsbanen (veggen på bortsiden). Vann er også tilgjengelig i klubbhuset. Plastdunk ligger i kiosken. KIOSKEN HAR IKKE VANN
  • Sett kortterminalen til ladning 
  • Sett på kaffe
  • Flytt den store søppelkassen ut mot veien 
  • Sett ut skiltene for åpen kiosk. Plasser dem slik at de er synlige også fra den andre siden av Haraløkka
  • Åpne opp salgsluken ved å skru opp de 6 vingemutterne. Dra så ut boltene. 
  • Utstill noe av utvalget i luka slik at kundene ser utvalget og kan la seg friste til mer kjøp.

 

  1. Oppgavene i kiosken 
  • Koke kaffe 
    • Filter og kaffe står i hylla under benken
  • Varm kakao / solbærtoddy / te / nudler 
    • Varme drikker lages på bestilling 
    • Vannkoker står på benken 
    • Kakao, te, solbærtoddy og nudler står på hylla 
  • Is 
    • Lukk lokket på fryseboksen etter hver åpning 
    • Dersom dere går tomme for en type is: Gi beskjed til kioskgruppa
  • Brus 
    • Fyll på mer brus i kjøleskapene hvis det begynner å bli tomt 
    • Sett nye flasker bakerst. Alle liker kald brus
    • Skru på lyset i kjøleskapet, det blir mer synlig hva som er der 
  • Vafler
    • Vafler stekes etter behov (ikke lag alt for mange av gangen, ferske vafler er mest fristende).
  • Pølser (kalkun og kylling, de er ikke halal) varmes i pølsekoker:
    • Løft opp beholderen for pølsene 
    • Fyll opp med vann rundt varmeelementet til merke 
    • Sett termostat på 80 grader 
    • Slå på 
    • Sett pølseholderen i 
    • Fyll i med pølser 
    • Vent til de er varme og du er klar for servering 
    • Supplere etter hvert med pølser, husk ”first in, first out”
    • Husk å ta opp lomper fra fryseren slik at de tiner
  • Smågodt, sjokolade mm 
    • Settes fram i luka når kiosken er åpen 
    • Sjokoladen må stå i kjøleskapet når kiosken er stengt, det blir veldig varmt inne i kiosken. 
  • Sikringer i kiosken 
    • Hvis sikringen går, er sikringsskapet i kiosken 
    • Dra ut kontakten på kaffetrakter, vannkoker, før du vipper opp automatsikringen igjen. 
  • Betaling med bankterminal: 
    • Kundene kan ikke ta ut penger, bare betale for varer. 
    • Sånn bruker du kort-terminalen 
      • Trykk OK (grønn knapp) 
      • Tast beløp 
      • Trykk OK 
      • Kunden setter inn kortet, og taster inn sin PIN-kode 
      • Terminalen sier “Godkjent” og kvittering skrives ut 
      • Hvis kunden ikke vil ha kvitteringen, kan du kaste den 
    • Hvis du taster feil: 
      • Bruk Corr (gul knapp) for å slette 
    • Kjøp kan når som helst avbrytes med Stop (rød knapp) 
  • Betaling med Vipps:
    • Kundene sender riktig beløp til Bøler IF Fotball Kiosk, nummer 133852, og viser frem at beløpet er sendt. 
  • Betaling med kontanter
    • Vi tar i utgangspunktet ikke i mot kontanter. Kioskvakter kan, om de vil, ta i mot kontanter selv (for eksempel fra barn som ikke har kort/vipps) ta i mot kontanter selv og deretter vippse selv til kiosken. 
  1. Når vakten er ferdig
  • Avstemming av bankterminalen:
    • Trykk Menu-tasten (tasten som er rett over den røde Stop-tasten) 
    • Velg 3 for Oppgjørsmeny og trykk OK 
    • Velg 1 for Avstemming og trykk OK 
    • Hvis du taster feil, kan du angre deg og gå tilbake ved å trykke Stop 
  • Ta bilde av avstemmingen og fyll ut digitalt oppgjørsskjema her: https://bolerif.no/kioskoppgjorsskjema/
  • Rydd sammen og vask alt som er brukt
  • Vask/tørk vaffeljern
  • Vask/tørk over benkeflater
  • Det går an å ta oppvasken på kjøkkenet i klubbhuset
  • Ta inn søppelbøtte og skilt
  • Søppel hives i kontainer utenfor klubbhuset
  • Steng luka med vingemutrene
  • Hovedvakten leverer nøklene videre til neste hovedvakt

Er det noe du lurer på under vakten, ta kontakt med den fra kioskgruppa som har ansvar for uken (står på vaktlisten). 

  • Anja Røyne, mob: 92 62 93 19
  • Calle Nesvåg, mob: 41 68 52 86