Ta dommerkurs!

Ta dommerkurs!

Man lærer seg håndballreglene enda bedre enn man kan som spiller! Det er et godt og lærerikt miljø i dommergruppa  – og, man kan tjene gode penger på dette!

Fredag 15/10 arrangerer Bøler Håndball barnekampveilederkurs for J15. Kurset er også åpent for nåværende og tidligere aktive utøvere, fra og med 14 års-alderen, ungdom, voksne og foreldre med kjennskap til håndball som ønsker å bli dommer barnehåndball for utøvere på nivå opp til G/J 11 kan bli med på dette. Detter er første trinn på NHFs dommerutdannnig. Vi håper på god oppslutning på kurset da både klubben  – og sporten – trenger rekruttering av dommere! For som alle vet men kanskje ikke tenker over, er; ingen dommer, ingen kamp! Vi er avhengig av at dommeren leder spillet og sørger for at det blir en rettferdig kamp.

Hedda Martinsen begynte å spille håndball i 1. klasse på barneskolen. I dag er hun trener for Bøler Håndball  J2011 – i tillegg til å være dommer. Hun begynte å dømme i 2018 og oppfordrer flere til å bli dommere.  Her forteller Hedda litt om hva dommergjerningen går ut på:

«Livet som dommer er utrolig lærerikt, man lærer så ekstremt mye og man får sett håndball fra et annet perspektiv. Som dommer er du en del av håndballmiljøet, du blir kjent med flere lag i ulike aldre og det er et utrolig bra miljø. Selv har jeg bare tatt barnekampveileder-kurset, da dommer 1 ble utsatt på grunn av korona.

Jeg dømte min første minirunde i 2018. Det som har vært utfordrende er de kampene hvor dommere ikke dukker opp til den kampen som spilles da jeg egentlig var ferdig dømt, og jeg sto på banen sammen med makkeren min og skulle dømme en kamp og spillerne var 2 år yngre enn meg. Alt i alt var det også lærerikt, man ser hvor stor forskjell det er mellom lag og man lærer seg håndball-reglene enda bedre enn det man kan som spiller.

Overraskende nok så tjener man utrolig bra, selv som 15-16-17 åring så har jeg bare hatt dommer-pengene som inntekt, og jeg har hatt mer penger enn de fleste vennene mine. Du gjør en jobb, det tar deg mindre enn 40 minutter å tjene 100kr, dette vil bli en del penger dersom det er flere kamper etter hverandre og det er det ofte! Det er kamper så si hver helg og det trengs dommere, vi er svært få igjen her på bøler og vi trenger fler.

Gjør som meg, bli dommere, tjen penger, bli en større del av håndball-miljøet og bli min nye dommer-partner😁»

Invitasjon og påmelding finner du her

Nytt kurs arrangeres tidlig 2022.

BØLER IDRETTSFORENING

post@bolerif.no

Postboks 4 – Bøler

0620 OSLO


Nettside Design: Eskil Hallan Sigolsen