Tine Fotballskole 2021

Endelig er det klart for Tine Fotballskole 2021 på Haraløkka. Arrangementet avholdes i uke 25 og 32 i regi av Bøler IF Fotball. I år deltar barn født 2015 til og med 2009. Her er litt praktisk info som alle bør lese.

Om pandemien og vårt arrangement

Vi er i en tid der koronasmitte preger hverdagen. Uken før fotballskolen sparkes i gang har myndighetene åpnet opp for all idrett i Norge. Det gleder oss stort. I fjor klarte vi å gjennomføre en smittefri fotballskole, takket være gode smittevernsrutiner, avstand mellom kohorter og utelukkende utendørs aktivitet. Dette vil vi ha fokus på også i 2021, selv om situasjonen er stabil for øyeblikket.

Barna blir delt opp i aldersgrupper og tildelt en sektor av banen. Der skal de oppholde seg og ha all aktivitet hele uken. På grunn av smittevern vil ikke treningskohortene blandes. Dette av hensyn til mulig karantene ved et smitteutbrudd. Det er mye bedre å være på den sikre siden.

All aktivitet og pauser foregår utendørs så langt det er mulig. Klubbhuset brukes til toalettbesøk. Vi har utendørs vannkran for fylling av vannflasker.

Ved sykdom og mistanke om koronasmitte

Vi følger NFFs koronahåndbok. I tillegg er det lokale tilpasninger i Oslo kommune som vi holder oss løpende orientert om. Vi har forsterket renhold av alle våre toaletter og kontaktflater innendørs. Vi har Antibac tilgjengelig i alle kohorter, samt personer som går runder på banene for etterfylling. Alle barn og instruktører vasker hender hyppig. Obligatorisk før spising.

Om man føler seg syk skal man ikke delta på aktiviteten. Barn som føler seg syke skal ikke leveres til fotballskolen. Dette er det viktig at foreldrene følger.

Om barn blir syke i løpet av dagen, tas barnet ut av treningsgruppa og foreldrene varsles. Foreldrene må da forplikte seg til å være tilgjengelig på telefon og kunne hente barnet raskt. Man følger da normal håndtering av mulig smittetilfelle gjennom kommunen. Ledelsen for fotballskolen holdes orientert om situasjonen.

Dersom det blir påvist koronasmitte på fotballskolen vil vi samarbeide med bydels- og kommuneoverlegen. Kommunens smittesporingsteam vil gi oss informasjon og veiledning for hvilke tiltak som settes inn.

Det er ikke lov å sprute vann på hverandre med drikkeflasker av smittevernhensyn!


Oppmøte og organisering

Mandag møter alle barn klokken 08.30 for opprop og utdeling av utstyr. Øvrige dager må alle være klare og ferdig skiftet, samt møtt opp hos sin trener, innen klokken 09.00. Aktivitetene avsluttes klokken 15.00 hver dag. Alle barn må være hentet innen klokken 15.30. Alle barn skal krysse seg inn og ut hver dag hos sin trener.

Foreldre kan følge til banen. Vi ber samtidig om at det unngås ansamlinger og at de voksne holder avstand til andre.

Alle spillere møter direkte til den sonen de tilhører. Dette gjelder også mandag morgen. Her blir det opprop hver morgen.

Utstyr fra Tine Fotballskole

Barna får en sekk og en treningstrøye ved oppmøte første dag. Sekkene er merket med barnets navn med en liten papirstrimmel. Denne vil nok falle av i løpet av kort tid. Vi anbefaler at sekken merkes med en tusj hjemme før neste dag. For at organiseringen på banen skal bli enkel, ønsker vi at alle barna har på seg trøyen hver dag.

Ofte merker man at den størrelsen man skrev inn i bestillingen ikke passer. Ta kontakt dersom trøyen ikke passer. Vi har mangel på store størrelser, så bytt gjerne til en mindre størrelse dersom man ser at trøyen er for stor. Vi ordner dette enkelt mandag morgen.

De som får utstyr i uke 25 bruker samme utstyr i uke 32.

Morgenklubben

For tre år siden så vi et behov for å skape et alternativ for de foreldre som måtte rekke jobb. Tiden fra oppstart av fotballskolen og når de måtte være på jobb ble en vanskelig kombinasjon. Vi startet da opp Morgenklubben.

På Morgenklubben får man en enkel frokost med brød og pålegg. Vi har melk og juice tilgjengelig, samt en kopp kaffe til mor og far før de haster videre.

Etter frokost kan barna leke utenfor klubbhuset, tegne eller spille brettspill. Morgenklubben er en fin start på dagen for barn til og med fjerdeklasse.

Dørene åpner 07:30.

Grillfest på fredag

Fredag blir det grillfest. Vi har både vanlige grillpølser, men også Halal-pølser som tilberedes på egen grill. Dersom ditt barn har allergier som krever egne alternativ, er det fint om dette tas med i en merket boks. Denne oppbevarer vi i klubbhuset og griller når det er lagets tur til å få pølse.

Vår suksess er basert på lek

Tine Fotballskole på Haraløkka har de siste årene økt i popularitet. Vi i Bøler IF tror at suksessfaktoren er mye lek og muligheter for alle. Det skal være en arena der man kan delta, selv om man ikke har spilt fotball tidligere. De som ønsker å trene med mer intensitet og kvalitet får også anledning til det. Ungdom fra egen klubb er trenere, noe som styrker samholdet i klubben vår og nærmiljøet ellers. På Bøler skal man kjenne mange mennesker på tvers av årstrinn. Fotballskolen bidrar til dette på en god måte.

Å holde barnas konsentrasjon og treningslyst gjennom fem dager med trening er ikke enkelt. Vi gjør tilpasninger hver dag, spesielt for de yngste. På varme dager er det fint med avbrekk der en tur i vannspreder eller en quiz i skyggen er gode alternativ til fotballtrening. Vi blander ofte inn leker de kjenner godt og tar fotballen med inn i utførelsen av tradisjonelle og artige leker.

Vi skal spille mye fotball og samtidig sørge for at latteren alltid sitter løst.

Jenter på fotballskolen

Bøler IF Fotball ønsker en større satsing på jentene. Instruktører for jentegruppene skal være spillere fra våre ungdomslag på jentesiden. På den måten kan vi utvikle jentetrenere, unge ledere, samt skape et miljø på tvers av alder. Jenter skal trene sammen med andre jenter på samme alder. Sammen med våre trenere utvikler vi en treningshverdag på fotballskolen som vi håper blir populært for jentegruppa, uansett alder.

Et helt klart mål for vår Tine Fotballskole er å hvert år øke jenteandelen, både på trener og utøver siden.

Keepertrening

Vår Tine Fotballskole tilbyr keepertrening. Vi ønsker at de barna som melder seg på til keepertrening, fullfører hele uken i denne gruppen. Dette på grunn av smittevern da vi ikke ønsker at barn går mellom ulike kohorter. Klubbens keepertrener Herman Hoel står for det faglige innholdet. Instruktører er keepere fra våre ungdomslag. I keepergruppa trener de litt annerledes enn de andre gruppene. Liker du akrobatikk og å bruke hendene dine, er keepergruppa noe for deg. Du trenger ikke å ha erfaring som keeper for å bli med. Velg dette alternativet under påmeldingen.

Fokus på sunn matpakke

Tine Meierier leverer drikke til lunsjen. Dette er en laktoseredusert sjokolademelk, med mindre sukker og fett. I tillegg til dette oppfordrer vi alle til å drikke så mye vann som mulig. Å ha en god væskebalanse er en forutsetning for å være aktiv hele dagen.

Som en Tine Fotballskole skal vi ha et fokus på god og sunn mat. Vi oppfordrer derfor alle foreldre om å sende med en matpakke med sunt innhold. Frukt er et fint mellommåltid. Brødskiver med pålegg er en god kilde til energi for aktive barn. På fotballskolen vil vi ha frukt tilgjengelig for alle, men å finne noen ferdig kuttet biter av frukt i sekken slår aldri feil.

Hver dag i 13 tiden serverer vi frukt til barna.

Ansvarlig leder

Marius Sigolsen er daglig leder i Bøler IF og har ledet fotballskolen de siste 8 årene. Han er til stede på kontoret som administrativ leder og foreldrenes primære kontakt. Med seg har han en sportslig ansvarlig som arbeider ute på treningsfeltet med ansvar for den helhetlige kvaliteten av det sportslige. I år er det klubbens sportslig leder Johannes Nystøyl som lager øktplaner og er fysisk tilstede på feltet.

Mail: fotball@bolerif.no

Tlf: 93045625 (henvendelser på dagtid før klokken 17.)

Huskeliste:

  • Stor vannflaske
  • Solkrem i sekken (alle må være smurt før oppmøte)
  • God, stor og sunn matpakke
  • Tine Fotballskole utstyr
  • Fotballsko og leggskinn

Vi samler inn matpakker på morgenen og oppbevarer dette innendørs pr. kohort. Trenerne henter disse og drikkeproduktet når det er tid for lunsj. Husk å merke matpakken.

Sørg for at barna har regntøy, ekstra skift og sine eiendeler merket. Alle eiendeler skal ligge i sekken hele tiden. Det oppfordres til å ikke ta med leker og verdisaker. Dette er fristende å ta opp av sekken og de forsvinner lett.

Våre trenere og ledere setter pris på godt samarbeid og dialog med foreldrene. Det kan i løpet av en uke være behov for en ekstra prat rundt barnets opplevelser, skade, eller andre tema. Dette løser vi gjennom fin og konstruktiv dialog.

Vi håper på godt vær og at årets Tine Fotballskole blir en fin opplevelse for både barn og instruktører!

Bøler IF Fotball